Trouwdag Maurits en Jacobine

Liefdevol en rustig

Home > Trouwdag Maurits en Jacobine

Trouwdag Maurits en Jacobine

Oude dorp Soest

Op een mooie zomerse dag in september trouwde dit mooie stel in Soest. Een deel van de dag brachten ze ook door met hun gasten in Amersfoort. Deze prachtige dag begon bij het ouderlijk huis van bruid, in Soest. Hier werd de laatste hand gelegd aan de jurk en het aankleden van Jacobine. Waarna Maurits in officieel landmacht tenue Jacobine thuis kwam ophalen. Maurits is veteraan en mag op officiële en bijzondere gebeurtenissen zijn officiële tenue met onderscheidingen nog dragen. Zijn trouwdag was zo’n moment. Jacobine hoopte er op, maar dit was toch wel min of meer verrassing en gaf een heel speciaal tintje aan deze dag. Jacobine en Maurits zijn beide actieve mensen die van de natuur houden. Maar omdat we met hun loveshoot als naar Soestduinen waren gegaan, werd besloten om in Soest in, bij en rondom de Oude kerk in het oude dorp, foto’s te gaan maken voor de reportage. Een erg mooi en karakteristiek stukje Soest, een goeie keuze dus.

Staatsieportretten?

Aansluitend werd koers gezet naar restaurant de Kabouterhut in Amersfoort. Waar het echtpaar die middag een ontspannen samen zijn, en diner, had met familie en goede vrienden. Hier hebben we ook de groepsfoto’s gemaakt. Naast de geijkte “schoorsteenmantel” plechtige staatsieportretten probeer ik hier altijd wel iets ontspannen, luchtigere, spontaner of grappigere foto’s bij te maken. Minder statig dus. Zodat hierin ook wat afwisseling zit. Dit geeft zo nu en dan ook wel hilarische momenten. Hierna vervolgde het gezelschap de feestelijke middag in de Kabouterhut. Tijdens het eten werd er ook nog een persoonlijk woord gericht richting het kersverse paar.

Vanuit daar vertrok het gezelschap weer richting Soest, waar die avond in de kerk hun trouwdienst en huwelijksinzegening was. 

Emmakerk Soestdijk

De kerkdienst en daarbij de huwelijksinzegening vond plaats in het bijzondere kerkgebouw van de Emmakerk in Soestdijk. Een niet zo’n standaard gebouw, met een andere indeling dan wat je meestal ziet. Jacobine werd door haar vader de kerk ingebracht. Dat is altijd een heel mooi en speciaal moment vind ik. Een ander bijzonder moment was dat Maurits op het eind van de dienst bij het laatste lied zelf ook het podium op ging, om mee te drummen met de band. Vind het altijd gaaf als er dit soort persoonlijke momenten verwerkt zitten in de trouwdag of trouwdienst.

Inzegening trouwdienst Soest

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl