Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Portretfotografie

Ontspannen en ongedwongen

Home > Portretfotografie

Portretfotografie

Bij portretten kunnen we ons allemaal een voorstelling maken. Maar dat is niet perse altijd dezelfde. Waar de een standaard aan denkt bij een portret of het portretteren van iemand, of van meerdere mensen, dat hoeft dus niet altijd hetzelfde te zijn. Een duidelijk definitie van portret vinden we op wikipedia, toch blijft het hierdoor nog heel breed. En dat is het natuurlijk ook. Of het nou in de oudheid een geschilderd icoon was, of een tronie gemaakt door een Hollandse Meester, een karikatuur tekening, pasfoto of een Facebook profiel foto of een staatsieportret dat zijn allemaal portretten. In deze voorbeelden, veelal statig of in elk geval stilstaande personen waarvan het gezicht, hoofd, buste het onderwerp is van de afgebeelde persoon. Maar iemand kan ook geportretteerd worden tijdens (dagelijkse) handelingen, sportactiviteiten of werkzaamheden bijvoorbeeld.

Dan heeft het portretteren van een persoon of groep als doel om deze in zijn of haar element, bezigheid of levensfase vast te leggen. Het maken van een portret is dan ook altijd anders, en daarmee heel veelzijdig en afwisselend.

Als portretfotograaf richt ik me dus in de breedste zin van het woord op het vastleggen ook wel verbeelden (portretteren) van mensen. Altijd boeiend en uitdagend om een resultaat te kunnen neerzetten waar de geporteerde persoon of personen zich in kunnen herkennen. Of het portret juist verbeeld wat je willen laten zien of uitstralen.

Kinderportretten

Een kinderportret is een foto waarop jouw kind of kinderen het onderwerp zijn in de foto. Doorgaans staan daar dan ook geen ouders of andere volwassenen bij op. Dit omdat we dan spreken van een ander soort portret, zoals bijvoorbeeld familieportret. Een kinderportret kunnen worden gemaakt in een fotostudio, thuis of op een andere binnen- of buitenlocatie. Wat voor soort mogelijkheden zijn er:

  • Portretten van kinderen op een school of kinderdagverblijf (studio, of op binnenlocatie/buitenlocatie)
  • Newborn photoshoot (thuis)
  • Cakesmash of 1e / 2e verjaardag portret (studio of thuis)
  • Studio portretten – alle leeftijden (studio)
  • Styled shoots (buiten)
  • Lifestyle shoot / Day in the life… (locatie en activiteit naar keuze, zowel binnen of buiten)

Zwangerschapsreportage

Een zwangerschap is een mooie en bijzondere tijd in je leven. Het is iets speciaals en elke zwangerschap is ook weer uniek. Je voelt je extra mooi en bent dan op en top vrouw. En je kijkt verwachtingsvol uit naar de nieuwe periode met het kindje in je armen. Daarbij vergeet je na verloop van tijd ook weer hoe mooi je er toen uitzag, wat je voelde en wat je dacht. Foto’s helpen je om de tijd letterlijk stil te zetten en een speciaal moment vast te leggen. Hoe mooi is het om later doormiddel van foto’s prachtige herinneringen te hebben aan de periode dat je zwanger was. WIJ Fotografie wil je graag helpen met het maken van deze herinneringen. Dit kan alleen, maar ook met je partner, of samen met je gezin erbij. De mogelijkheden zijn natuurlijk heel groot. Je kunt ook een fotoshoot met een andere zwangere vriendin boeken. Of het combineren met een “Belly paint”. 

Het fotograferen van een babyshower of een gender reveal is ook een van de mogelijkheden. Leuk om later zo weer terug te kunnen kijken op deze speciale momenten.

Wil je iemand anders graag een zwangerschapshoot cadeau doen? Dat kan voor elk soort fotoshoot of reportage geef ik cadeaubonnen uit. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Bolle buik shoot

De meeste zwangerschapsreportages of in elk geval de zogenaamde “bolle buik” shoot vinden doorgaans rond week 35 van de zwangerschap plaats. Dan is jouw buik op z’n mooist en is het meestal fysiek ook nog goed uit te houden. Dit kan bijvoorbeeld op een locatie naar keuze. Bijvoorbeeld buiten, of thuis, noem maar op. Maar kan eventueel ook in mijn studio aan huis in Amersfoort-Vathorst.

Stay home gezinsportretten Vathorst

Afgelopen zondag was het zover en heb ik 14 moeders blij gemaakt met prachtige “Stay home” portretten van hun kleurrijke gezinnen. Er zijn in Vathorst heel mooie en vrolijke foto’s gemaakt. Werd er zo blij van toen ik ze achteraf allemaal weer terug zag. Hier dus een kleine impressie van de gezinsportretten aan huis.

Zussen fotoshoot in Den Treek

Wanneer je altijd al zussen bent , dan is het heel vanzelfsprekend dat ze er altijd zijn en voor elkaar klaar staan. Je bent naast zussen ook vriendinnen, en deelt lief en leed met elkaar. Zoveel leuke, mooie en hillarische herinneringen koester je samen. Zo ook bij deze 4 zussen. Hun band is heel hecht en sterk. Maar hoevaak gebeurt het nu werkelijk dat je samen leuk en spontaan op de foto staat. Deze vier meiden zagen dat wel zitten toen ze hoorde over mijn aanpak.

Gezinsreportage aan huis

Echte, pure en ontspannen foto’s te, waarbij minder de nadruk ligt op het geposeerde. En meer het plezier en de connectie in het gezin centraal staat. Er liefde, waardering, herinneringen en toekomst dromen worden daarbij met elkaar gedeeld. Mijn aanpak met vragen en opdrachten geeft altijd losse en meer ongedwongen foto’s.

Ook een portret van jezelf of kind?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl