Ontspannen en ongedwongen

dat kenmerkt mijn reportages

Home > Ontspannen en ongedwongen

Ontspannen en ongedwongen

Ongemakkelijke glimlach

De ongemakkelijke glimlach die zal je bij mij op de foto niet veel zien. En daarom hoef je dus ook niet op commando op te zetten. Door mijn aanpak gaan jullie ongedwongen en ontspannen op de foto. Bijna niemand houdt er echt van om voor de camera te gaan staan. Er ligt vaak een soort druk op, zo van… “nu moet het gaan gebeuren”. Veel mensen zetten en spreekwoordelijk masker op en acteren dat ze het leuk vinden en ontspannen zijn en dat laten ze zien door een geforceerde of zelfs ongemakkelijke glimlach. Een andere reactie is dat mensen in een soort kramp schieten, verstijven en gespannen of uitdrukkingsloos in de camera kijken. Tot slot zijn er nog de mensen die er wel zijn, nou ja… lichamelijk althans, maar eigenlijk het liefst niet en in gedachten al vertrokken zijn. Die kijken vaak om zich heen, wenden hun blik af van de camera, of kijken weg de andere personen met wie ze op de foto gaan. En elk gevoel en bijbehorende reactie is prima natuurlijk. Ze zijn menselijk en stuk voor stuk herkenbaar. Maar het kan ook anders.    

Ongedwongen foto’s

Natuurlijk worden foto’s nooit onder dwang genomen. Maar als je van binnen eigenlijk het idee hebt dat je niet wilt, dan dan voelt dat ongemakkelijk en geeft dat spanning. Dat is niet erg. Maar juist omdat ik jullie niet vraag om iets te acteren, en niet een kunstje op te voeren of heel gestyleerd te gaan staan en als een fotomodel in de camera te kijken, zijn mijn reportages sowieso al een stuk minder spannend. Jij bent wie je bent, dat mag gezien worden en dat leg ik vast op de foto. Bovendien ben je op dat moment ook samen met degene van wie je houdt en vertrouwd. Met jullie samen gaan we juist in die ontspanning veel plezier maken, dingen met elkaar delen, kleine spelletjes doen. Zodat jullie liefde voor elkaar en connectie onderling gezien wordt. Kortom jullie hebben een mooie tijd samen, en die momenten van herinnering leg ik voor jullie vast.

Loveshoot Johan & Lynn - Moment Design Soestduinen

Focus op connectie en emotie

Wanneer je naar de foto’s kijkt, dan zal je zien dat ik eigenlijk altijd gefocust ben op jullie verbinding. En ook alert ben op de verschillende emoties die dat geeft en jullie daarbij laten zien. Dit laat echt zien wie jullie zijn. En is daarom veel waardevoller dan een foto met een geforceerde of geacteerde glimlach. De meeste mensen herkennen zichzelf daar namelijk niet echt in. En door me te richten op jullie connectie, en de blikken en uitdrukkingen te vangen die jullie geven, verteld dit meer jullie eigen verhaal. Zo blijft het echt! En dus ontspannen en ongedwongen.

Goed begin is…

Juist, een goed begin is het halve werk… en om die reden doe ik de voorbereiding ook goed. Jullie ontvangen van te voren een vragenlijst. Daarmee begint voor jullie de voorpret al. En brengt het jullie ook in juiste mindset vooraf aan de fotoreportage. Het is belangrijk dat je niet het idee hebt dat je van mij alles moet, en je juist ontspannen die reportage in kunt gaan. Om die reden wil ik jullie van te voren juist ook beter leren kennen. En ontdek ik zo persoonlijke aanknopingspunten van dingen die bij jullie passen.. Want jullie met jullie antwoorden wat je mij wil vertellen, zodat ik  de reportage op een voor jullie persoonlijke manier kan opbouwen. Op die manier zijn de  spelletjes, opdrachtjes en vragen herkenbaar en toepasselijk. Het prettige is, “alles is goed”, want je kunt het dus niet fout doen. Jullie kunnen ontspannen jezelf zijn. Want het is jullie feestje, jullie fotoreportage. Dus mogen jullie je volledig op je gemak voelen. En spreekt een vraag of spelletje een van jullie niet aan, dan slaan we die gewoon over.

Spontaan en niet geregisseerd

Spreekt deze werkwijze je aan? En wil je ook graag ontspannen en ongedwongen foto’s met je partner, of met je gezin? Dan hoor ik graag van je. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met mij.
Je kunt je ook wat verder laten inspireren door vooral ook wat blogs te bekijken van loveshoots, bruidsreportages en gezinsreportages.

Samen een mooi moment beleven en vastleggen?

Zwangerschapreportage Korte Duinen, Soest

Een zwangerschapreportage in de Korte Duinen in Soest. De Korten Duinen, zijn onderdeel van het gebied de Soesterduinen. Maar zijn een rustiger dan het bekendere Lange Duinen gedeelte van Soestduinen. Juist door deze rust in dit deel, is dit uitermate geschikt voor intieme foto reportages zoals loveshoots of zwangerschapsboots. Dit stel woont zelf in Soest en is dol op de natuur, het lag dus voor de hand om hier hun deze zwangerschapsportretten tijdens een reportage te maken. We spraken af op een avond, eind april, tijdens het “gouden uurtje”.

Loveshoot Deventer de Gasfabriek

De Gasfabriek in Deventer is oud industrieel erfgoed. Dit stel had de voorkeur uitgesproken voor een loveshoot op een dergelijke locatie.

Liefdesreportage Zuiderheide Laren

Liefdesreportage Zuiderheide, Laren. De Zuiderheide bij Laren, ligt in ’t Gooi ingesloten tussen Hilversum, Laren en knooppunt Eemnes. Deze heide is een speciale plek voor dit echtpaar. Ze komen hier als Hilversummers al hun hele leven. En hun verlovingsfoto, zo’n 60 jaar geleden, is daar ook gemaakt.

Wij genieten absoluut na van onze prachtige dag, we hebben zo genoten. We vinden de foto’s echt heel mooi!

Lydia H.

Echt heel erg bedankt! Ben razend enthousiast. Het ziet er allemaal echt zo mooi uit en bedankt vangen van onze dag! 

Samantha P.

Wij zijn net klaar met het bekijken van de PRACHTIGE foto’s! Wauw!!! Wij zijn er enorm blij mee!! Dank je wel!!

Daniëlle van der M.

Het was echt een fantastische dag. Wij hebben zeker genoten en de andere gelukkig ook! Jaa we zijn er echt blij mee. Super mooi vinden we ze! Ontzettend bedankt!

Karlijn K.

Het is al weer ruim een jaar geleden dat je voor ons de trouwfoto’s hebt gemaakt. We genieten er nog elke dag van! Het was erg prettig om samen te werken en je hebt erg fijn gewerkt op de dag zelf, dank daarvoor.

Margreet D.

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl