De visie van WIJ Fotografie

Wie? Waarom? Hoe? Wat?
Home > Visie

Visie achter WIJ Fotografie

Lees meer over de visie van WIJ Fotografie. Voor wie? Waarom? Hoe en wat?

Wie?

Mijn naam is Wijgert IJlst en ik fotografeer al sinds mijn tiener jaren. In eerste instantie waren dat andere onderwerpen dan portretten van mensen. Maar terwijl ik opgroeide kwam ik er steeds meer achter hoe mooi een portret van iemand kan zijn. En hoe bijzonder het is al deze ook de persoon en personen echt weerspiegeld. Bijvoorbeeld wie ze zijn, wat ze voelen, hoe ze in het leven staan. Dat is me steeds meer gaan boeien en intrigeren Daarom ben ik me gaan toeleggen op het portretteren van mensen. Zo ontstond WIJ Fotografie. WIJ Fotografie is niet zo maar een naam, het staat niet alleen voor de initialen W. IJ. van Wijgert IJlst. Het staat óók voor mijn persoonlijkheid, wat ik belangrijk vind en hoe ik in het leven sta. Van daaruit, vanuit die visie en waarde wil ik fotograferen. Jullie portretteren.

 

Wijgert IJlst

Waarom?

Wat ik geloof namelijk, is dat ieder persoon uniek gemaakt is, met zijn eigen bijzondere aspecten, karakter, gaven en talenten. En dat we stuk voor stuk zo mooi gemaakt zijn, dat dit van kostbare waarde is die gezien mag worden.
Daarbij geloof ik ook dat we ook gemaakt zijn om samen te zijn, relaties aan te gaan en op te bouwen. Om lief te hebben en om van gehouden te worden. Dat iedereen opleeft, opbloeit en verder opgebouwd wordt wanneer hij of zij waardering, erkenning, complimenten en liefde ontvangt. Want als we positief zijn en liefde of waardering geven aan een ander, dan bouwen we niet alleen de ander op, maar het bouwt jezelf ook op en het versterkt de onderlinge band en relatie.

Veel mensen worstelen met erkenning, waardering, zelfvertrouwen en daarmee met hun zelfbeeld. Dat kan komen door hun verleden, door gebeurtenissen die hun zijn overkomen, door negativiteit die is uitgesproken, je lichaam er net even anders uit ziet dan het zogenaamde ideaalbeeld dat door de media geschetst en verheerlijkt wordt.

En dat hoeft niet. Wat volgens mij hierin echt belangrijk is dat we meer de verbinding met elkaar aan gaan, en echt ons hart laten spreken. Zeggen waarom je de ander mooi, speciaal, bijzonder, of geliefd vind. Het “goud” in jullie relatie herkennen en benoemen naar elkaar. Daarmee verandert de verwachting, de aanname, over het beeld wat de ander over jou heeft. En daarmee uiteindelijk ook je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Jullie band wordt verstevigd, en waardevoller.

Hoe?

WIJ Fotografie wil jullie hierbij helpen. Of het nu persoonlijke (zakelijke) portretten zijn, of juist een loveshoot (reportages tussen twee geliefde), bruidsreportages, of fotoreportages met gezinnen of families, of met vrienden. Het komt allemaal neer op de verbinding. Jullie gaan door middel van vragen of opdrachtjes de interactie met de ander op te zoeken. Bijvoorbeeld door met trots en waardering te vertellen over de ander, of over jezelf, wat jou drijft, over bijzondere momenten, herinneringen of waardevolle mensen in je leven. Jouw of jullie plannen en dromen voor de toekomst horen daar ook bij. Op die wijze wordt er een moment gecreëerd waarin de tijd die wij samen doorbrengen, en de verbinding die gecreëerd wordt ook een blijvend moment is met eeuwigheidswaarde.

Wat?

Jullie openhartigheid, waardering en liefde zullen spontane, persoonlijke en emotionele momenten opleveren die ik vastleg. Deze foto’s weerspiegelen wie jullie echt zijn, en de gevoelens die jullie op dat moment hebben. Jullie unieke waarde als persoon, of van jullie relatie of band wordt daarmee ook blijven in beeld gebracht.

 

Zwangerschapreportage Korte Duinen, Soest

Een zwangerschapreportage in de Korte Duinen in Soest. De Korten Duinen, zijn onderdeel van het gebied de Soesterduinen. Maar zijn een rustiger dan het bekendere Lange Duinen gedeelte van Soestduinen. Juist door deze rust in dit deel, is dit uitermate geschikt voor intieme foto reportages zoals loveshoots of zwangerschapsboots. Dit stel woont zelf in Soest en is dol op de natuur, het lag dus voor de hand om hier hun deze zwangerschapsportretten tijdens een reportage te maken. We spraken af op een avond, eind april, tijdens het “gouden uurtje”.

Loveshoot Deventer de Gasfabriek

De Gasfabriek in Deventer is oud industrieel erfgoed. Dit stel had de voorkeur uitgesproken voor een loveshoot op een dergelijke locatie.

Liefdesreportage Zuiderheide Laren

Liefdesreportage Zuiderheide, Laren. De Zuiderheide bij Laren, ligt in ’t Gooi ingesloten tussen Hilversum, Laren en knooppunt Eemnes. Deze heide is een speciale plek voor dit echtpaar. Ze komen hier als Hilversummers al hun hele leven. En hun verlovingsfoto, zo’n 60 jaar geleden, is daar ook gemaakt.

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl