06 – 111 66 172 info@wijfotografie.nl

Spontaan en niet geregisseerd

dat kenmerkt mijn reportages

Home > Spontaan en niet geregisseerd

Spontaan en niet geregisseerd

Spontaan

“1-2-3, even lachen”… we houden er allemaal niet echt van, de “gemaakte” foto’s. Daarbij staat ook niemand echt graag voor de camera. Sommige mensen hebben er mee leren omgaan, maar voor de meeste went het nooit. Zeker wanneer de gene achter de camera je de woorden “Say cheese” je aan het lachen probeert te krijgen, blijk je er achteraf toch weer met ongemakkelijke (of zoals we tegenwoordig zeggen awkward) smile op de foto. Het was niet echt spontaan, zo voelt het niet. Je herkend je zelf niet echt erin terug. En waarschijnlijk krijg je weer dan ongemakkelijke of onzekere gevoel bij het zien van de foto. Eigenlijk willen we allemaal wel anders, meer als ons zelf op de foto. Zodat andere echt zien wie we echt zijn. Maar weten we niet echt hoe. Want spontaan doen op commando, dat kan natuurlijk niet. Voor mij was het ook een zoektocht, een uitdaging om te ontdekken hoe je karakter, persoonlijkheid en connectie tussen mensen kunt vangen in een foto. Hoe hou je het dan ook spontaan,  en vooral ook echt?  

Niet geregisseerde fotografie

Hoe krijg je dan die niet geregisseerde foto’s? Zoals ik op andere plekken op deze site ook schreef, ik heb me gespecialiseerd in het vangen van de connectie en de emotie tussen de mensen in een foto. Daarbij regisseer ik niet. Jullie krijgen een meer een podium eigenlijk. Dat klinkt op het eerste gehoor wat abstract of op z’n minst spannend misschien. Maar de setting die ik creëer voor en met jullie geeft juist meer ontspannenheid. Je kunt meer jezelf zijn. En je daarin ook een moment van waarde en plezier beleefd samen. Dat moment creëren jullie zelf aan de hand van kleine interacties met mij. Wat een mooie herinnering wordt waarbij de foto’s deze herinnering levend houden.

Vertrouwen en gemak

Vertrouwen en op je gemak zijn is daarbij belangrijk. Daarom steek ik van te voren er ook extra tijd in om jullie goed te leren kennen. Vooraf ontvangen jullie een “voorpret vragenlijst” die jullie invullen. Dat helpt jullie bij de juiste mindset en neemt daarmee een stukje spanning weg. Jullie antwoorden helpen mij weer om jullie beter te leren kennen en ook de reportage op een persoonlijke en eigen manier op te bouwen. Zo zijn de vragen, kleine spelletjes en opdrachtjes passend en herkenbaar. Want ze komen voort uit jullie eigen antwoorden. Het mooie hierbij is wel “alles is goed” en dat is ook echt zo. Het zijn namelijk jullie antwoorden en jullie momenten. Het fijne is, je kunt het dus niet fout doen. Je bent lekker jezelf. En daarbij vind ik het belangrijk dat jullie je op je gemak voelen. En past iets toch niet goed bij jullie, dan is dat geen probleem. Dan slaan we een vraag of opdrachtje over.

Drie fases

Voordat we echt beginnen met de reportage, maken we eerst uitgebreid kennis. En ligt ik nogmaals mijn aanpak toe en lopen we samen naar een geschikte plek. De opbouw van de reportage kent drie fases. Maar niet alle drie de fases worden perse geraakt. Die regie ligt bij jullie zelf. Tijdens de shoot voel ik aan of de setting zich ervoor leent om alle drie de fases te raken. In de eerste fase staat vooral het plezier, de fun, het lachen en de ontspannenheid centraal. De tweede fases houdt het ook nog luchtig, maar is wel warmer. Er is ook fysieke connectie, er wordt geknuffeld en er wordt gefantaseerd. In de derde fase gaat het echt dieper. Is er hartsconnectie, betekenisvolle verbinding waarin er ruimte is om gevoelens, je liefde voor elkaar en dromen vanuit je hart met elkaar te delen. Als jullie elkaar al wat langer kennen en die openheid en connectie is er, dan zul je in deze fase de meest waardevolle momenten van herinnering met elkaar beleven. Deze mooie momenten, puur en spontaan leg ik voor jullie vast.

Spreekt deze werkwijze je aan? En wil je ook graag spontane en ongeregisseerde foto’s met je partner, of met je gezin? Dan hoor ik graag van je. Je kunt hiervoor vrijblijvend contact opnemen met mij. Je kunt je ook wat verder laten inspireren door vooral ook wat blogs te bekijken van loveshoots, bruidsreportages en gezinsreportages.

Samen een mooi moment beleven en vastleggen?

Loveshoot – Johan & Lynn – Soestduinen

We spraken af in Soestduinen. Dat was voor hun dichtbij, en de plek spreekt ze ook erg aan. Hoewel het januari was, hadden we niet echt winterse taferelen. Wel stond er een stevige wind die het guur en koud maakte. Johan en Lynn lieten zich er niet door tegenhouden. In tegendeel, ze gingen helemaal in het moment op. Hun liefde voor elkaar was hartverwarmend.

Loveshoot Amersfoort – Lydia & Ruben

In aanloop naar je trouwdag is een loveshoot een leuke, ontspannen en vooral ook goede voorbereiding op je trouwreportage. Je raakt ingespeeld op elkaar, de camera en maakt ook al kennis met mijn aanpak en werkwijze. Erg prettig om dus. Bovendien is een “pre-wedding” loveshoot, zoals deze reportage, bij een aantal van mijn pakketten inbegrepen. Op een van hun eerste dates hebben ze samen veel gewandeld door de binnenstad van Amersfoort, op en om de oude stadsmuren. Het was dus vanzelfsprekend om hier foto’s te gaan maken.

Loveshoot Soestduinen – Maurits & Jacobine

Jacobine heeft haar roots liggen in Soest en omgeving. Het lag dus voor de hand om daar een plek te zoeken. En wanneer je van natuur, zand en bos houdt, dan is de keuze voor de duinen bij Soest snel gemaakt. Een populair plekje voor fotoreportages, maar dat geeft niks.

We zitten heel enthousiast door de foto's te scrollen. Heel leuk om onze uitbundigheid terug te zien in de foto's. Het was een erg leuke shoot en anders dan andere. Echte focus op het creëren van een spontaan plaatje. Was een ontzettend geslaagde en gezellige middag!

Dagmar J.

Wij hebben een zeer fijne shoot gehad. Veel ruimte voor eigen inbreng, fijne sfeer en geen geforceerde poespas. Het eindresultaat is prachtig!

Lutske G.

Zeer klantvriendelijk, professioneel en prachtig resultaat!! Echt een aanrader!

Andrea R.

Top fotograaf.Super leuke fotoshoot gehad en ik ben erg blij met het resultaat! Een dierbare herinnering voor later. Zeker een aanrader!

Anna I.

Zojuist de prachtige foto’s van de new born shoot van onze dochter ontvangen. Onwijs bedankt!

Wendy v.d E.

Het was meer dan geweldig. Super mooie, leuke en grappige foto’s.

Lisette B.

Wijgert bedankt voor het maken van de newborn shoot van Isa! Wij zijn erg blij dat jij dit voor ons hebt gedaan, super gewoon!!! En wat heb je een geduld, zeker aan te raden als je mooie newborn foto’s van je kleine wil!!
Groetjes Patrick en Lizanne

Lizanne & Patrick E.

Zelf ben ik met mijn gezin bij Wijgert op de foto gezet. Voor de fotograaf een echte uitdaging daar mijn meiden (3) zeker op het laatst erg emotioneel waren smile. Het resultaat mag er wezen, prachtige foto’s hebben wij ontvangen. Door afleiding en rust zijn er mooie foto’s geschoten. Bedankt namens mij en mijn gezin voor deze professionele aanpak.

Alexander S.

Met veel geduld en leuke ideeën zijn wij met onze meiden prachtig op de foto gezet. De ontspannen sfeer werkte fijn voor de kinderen en ons. Het resultaat is dan ook indrukwekkend mooi!

Ferika S.

Over WIJ Fotografie

Licht en kleurrijk
Liefdevol en rustig
Ontspannen en ongedwongen
Romantisch en klassiek
Spontaan en niet geregisseerd
Legt jullie kostbare momenten vast
Vertelt jullie verhaal
Voor tijdloze herinneringen

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl