Trouwdag Lydia & Ruben

Liefdevol en rustig

Home > Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

Amersfoortse start

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen. Dat was destijds ook de reden om hun loveshoot in de oude binnenstad van Amersfoort te doen. De Koppelpoort waren we toen nog niet geweest, dus dit iconische plekje werd uitgekozen voor het eerste deel van hun trouwreportage. Omdat Lydia en Ruben beide erg van de natuur houden, werd opweg naar Heerde nog gestopt bij de zandverstuiving van Doornspijk. Een prachtige zandvlakte tussen een bosgebied op de Veluwe.

Bruiloft Ruben & Lydia -20 september 2019

Bruidsreportage binnenstad Amersfoort

Bruidsreportage zandverstuiving van Doornspijk

Trouwreportage zandverstuiving van Doornspijk

Klein kijkje achter schermen, mocht je willen weten hoe ik die foto van bovenaf geposeert voor de moterkap van de Landrover, heb genomen? Nou kijk… uhhhh… gewoon vanaf het dak van de Landrover.

Aanvankelijk wilde ze graag soort gelijke foto´s maken in Soesterduinen, maar dit leek minder praktisch. Dit gebied bij Doornspijk was een slimme keuze en leverde even mooie foto´s op. Na een romantische picknick werd koers gezet naar Heerde.

Bruiloft Ruben & Lydia -20 september 2019
Gemeentehuis Heerde

Heerde

Voordat we naar het authentieke en stijlvolle gemeentehuis van Heerde gaan voor de trouwceremonie. Wordt het bruidspaar eerst door hun familie en vrienden ontvangen bij het ouderlijkhuis van de bruidegom. Het was een vrolijk en enthousiast weerzien van elkaar. Vandaar uit gingen we richting het oude dorpscentrum van Heerde voor huwelijksvoltrekking. De locatie is klassiek en romantisch ingericht, en de trouwzaal heel knus. Doordat de gasten aan weerszijden zitten hebben ze ook goed zicht op de gezichten van het bruidspaar. Deze setting maakt het wel heel persoonlijk. Leuk ook hoe de ambtenaar het losjes en persoon deed, en getuigen ook heel gericht benaderde. Deze vrolijkheid en ontspannenheid zie je ook terug op de gezichten op de foto’s van de ceremonie. Achteraf werden de traditionele groepsfoto’s ook nog buiten gemaakt bij het raadhuis van Heerde.   

Na de huwelijksvoltrekking had het bruidspaar een gezellig samenzijn en taart aansnijd en felicitatie moment gepland. De was heerlijk en prachtig versiert met de zelfde bloemen die ook terug kwamen in het haar van de bruid, het bruidsboeket en andere versiering. En zoals je kunt zien tussen de foto’s spreekt zo’n bruidstaart altijd heel tot de verbeelding en viel deze ook erg in de smaak bij een van de jonge gasten… hahaha… 

Aan het eind van de middag bakte ambachtelijke pizzabakkers met een steenoven heerlijke en gevarieerde pizza’s. Het bruidspaar en hun gasten lieten zich deze ovenheerlijke Italiaanse pizza’s erg goed smaken. Met volle magen werd begin van de avond koers gezet naar Evangelische gemeente Immanuel voor het kerkelijke huwelijk en huwelijksinzegening.

Kerkelijk huwelijk en huwelijksinzegening

Deze dienst had echt een heel persoonlijk en eigen karakter. Bij binnenkomst al speelde Lydia en muziekstuk op haar dwarsfluit. Om vervolgens aan de hand van haar vader naar voren te lopen en weggegeven te worden. En moment waarop niet iedereen het drooghield. Tijdens hun trouwdienst werden liederen gespeelt en gezongen welke zij zelf van te voren hadden uitgekozen. Wat het ook heel persoonlijk en emotioneel maakt was dat Lydia en Ruben hun zelf geschreven trouwgeloftes aan elkaar uitspraken. 

Waarna aansluitend ook de trouwringen uitgewisseld werden. Die door neefjes en nichtjes gebracht werden. Tot slot werd hun huwelijk ingezegend door de voorganger en ombeurten ook door hun ouders. 

Na deze mooie trouwdienst gingen we op weg richting het avondfeest. Waar een vrolijk combo’tje het feest muzikaal opluisterde. Door een ere haag kwam het bruidspaar binnen. Na felicitatie in ontvangst hebben genomen kon de avond al dansend worden afgesloten.

 

Gerelateerde artikelen:

Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer
Huwelijk Ruben & Mary

Huwelijk Ruben & Mary

Voor het huwelijk van Ruben en Mary gaan we terug naar Kenya, waar ze elkaar een aantal jaar geleden hebben leren kennen. Daar sloeg de vonk over. En zijn ze ook volgens de Keniaanse traditie getrouwd. Inmiddels wonen ze in Nederland, maar een een echt trouwfeest met vrienden en familie was er nog niet van gekomen. Dus werd besloten om de bruiloftsfeest en het kerkelijk huwelijk in Nederland te plannen voor al hun vrienden en familie.

Lees meer

Ook prachtige trouwfoto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl