Grow old with me - Paul & Rosa

Spontaan, persoonlijk en muzikaal

Home > “Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Huwelijk van Paul & Rosa

Voorbereidingen thuis

“Grow old with me” van Tom Odell werd gespeeld tijdens de ceremonie, en galmt nog steeds na in mijn hoofd. Maar deze trouwdag begon in Hilversum. Daar hadden we bij Rosa en Paul thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Als bruidsfotograaf werk je vaak samen met verschillende leveranciers in de trouwbranche. En zeker in de regio ken ik best wat leveranciers, toch komt het niet vaak voor dat je in korte tijd vaker samenwerkt. Daarom was ik ook blij verrast om Saloua Cherrouda (van Visazine) tegen te komen. Een paar maanden ervoor had zij ook de make-up gedaan van een bruid welke ik toen mocht fotograferen. En nu deed ze dus de visagie en bruidskapsel van Rosa. Nadat Saloua haar werk had afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look” (ontmoeting tussen Rosa en Paul) in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

De trouwringen waren helemaal naar eigen idee handgemaakt, en daarmee dus echt een uniek en persoonlijk trouwsieraad.

 

First look – ontmoeting  

Voor de gelegenheid had Paul bij een vriend zich voorbereid op de trouwdag. Ze hadden een toffe oude Engelse taxi (met de Britse vlag op het dak) geregeld waarmee hij vervolgens aan kwam rijden bij hun thuis. Na een paar minuutjes popelen was het moment daar, en zouden ze elkaar kunnen bewonderen en vasthouden. 

Drakenburg

Na de ontmoeting zijn we snel in de taxi gestapt richting landgoed Drakenburg in het dichtbij gelegen Baarn. Daar zijn we begonnen met de fotoreportage, eerst samen wat foto’s gemaakt met Paul’s dochter erbij. En aansluitend ook een aantal mooie foto’s samen waar ze heel persoonlijk, puur en liefdevol op staan. Het conferentiecentrum Drakenburg is mooi achteraf gelegen in parkachtig en groene omgeving. Het was een zonovergoten dag, waarop het extra genieten was om mooie foto’s te maken. De omgeving bied veel mogelijkheden, met een wensboom, een schommel, een vijver, veel bloemen en een groene omgeving. De combinatie met de feestzalen is ideaal, zo heb je alles op één locatie en hoef je als bruidspaar dus niet te reizen. En dat geeft erg veel rust, dus dat is fijn.

Gebakkerij Cake Design, Amersfoort

Trouwceremonie

Hoewel het deze dag heerlijk voorjaarsweer was, werd toch besloten om binnen te trouwen. Het graag was nog wat nat van de dagen ervoor en daarom wat binnen een opstelling voor de ceremonie voorbereid. Rosa had een prachtige backdrop van kant gemaakt, inclusief een stukje stof afkomstig van de trouwjurk van haar moeder. Deze stond achter het trouwbankje van Rosa en Paul.  Voor de ceremonie hadden ze trouwambtenaar Ilse de Zwart, uit Amersfoort gevraagd om de trouwceremonie te voltrekken. Een andere bekende van mij. En zij doet dit echt op een eigen persoonlijke en informele manier. Daardoor paste dit ook heel goed bij Paul en Rosa en wie ze zijn als stel. Dat was mooi om te merken.

Muziek

Nog een leuk detail was de muziek. Dit speelt een erg grote rol in hun beide levens en is echt iets wat ze bind. Ze hebben daarom ook bewust gekozen om geen trouwgeloftes naar elkaar uit te spreken, maar de muziek die rol voor hun te laten vertolken. Het akoestisch muziek duo Liset en Niels deed dit werkelijk perfect. De persoonlijk uitgekozen nummers die ze vertolkte kwamen echt binnen en raakte je hart. Een mooie toevoeging aan een persoonlijke ceremonie.

Receptie

Na deze heel mooie en persoonlijke ceremonie was het tijd om de heerlijke taart aan te snijden, te toosten en uiteraard ook te feliciteren. Hierna werd er vol op de tijd genomen om verschillende soorten groepsfoto’s, in allerlei samenstellingen, te maken. Mooie sprekende en spontane foto’s met iedereen die ze lief en dierbaar is. Kostbare momenten om later te kunnen herinneren. 

Aansluitend begon de receptie samen met de andere gasten. Een heerlijke gelegenheid zo deel buiten in de zon, en deels binnen voor een hapje en een drankje. Mooie combinatie zo.

Rosa had heel veel aandacht besteed aan versiering, aankleding en andere details op hun feestelijke trouwdag. Zoals bijvoorbeeld bijvoorbeeld deze “backdrop” met borduurringen bespannen met kant, waaronder met een stukje stof van de bruidsjurk van haar moeder. 

Ook waren er verschillende andere versieringen, zoals bijvoorbeeld glazenflesjes gevuld met paardenbloempluisjes. Daar zat dus enorm veel voorbereiding in. Maar heel persoonlijk en eigen. Het zijn namelijk de kleine dingen en details die het ‘m doen, en het verhaal van de dag vertellen. Daar hou ik erg van. 

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
Huwelijk Ruben & Mary

Huwelijk Ruben & Mary

Voor het huwelijk van Ruben en Mary gaan we terug naar Kenya, waar ze elkaar een aantal jaar geleden hebben leren kennen. Daar sloeg de vonk over. En zijn ze ook volgens de Keniaanse traditie getrouwd. Inmiddels wonen ze in Nederland, maar een een echt trouwfeest met vrienden en familie was er nog niet van gekomen. Dus werd besloten om de bruiloftsfeest en het kerkelijk huwelijk in Nederland te plannen voor al hun vrienden en familie.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl