Huwelijk van Manon & Wesley

 Ontspannen en ongedwongen

Home > Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Giethoorn

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor huwelijk van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De trouwdag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie. Die waren met hem over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Zij hadden ze een prachtige vakantiewoning gehuurd aan het water. Een mooi moment en rustige start van de dag. Met leuke en dierbare familiemomenten met zijn ouders, grootouders en broer. De schoonheid van de natuur liet zich in de vroege ochtend al mooi zien door het opkomende ochtendlicht. Nadat Wesley zich had aangekleed, en iedereen gedag had gezegd werd eerst afgereisd naar de bloemist, voordat hij zijn Manon zou ophalen in Hasselt.

Leuk detail, regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent. 

Hasselt

Manon en Wesley hebben elkaar in Afrika leren kennen. Voor hun huwelijk hadden ze besloten om te trouwen in Hasselt. Het lag dan ook voor de hand dat Manon zich zou voorbereiden op de dag bij haar ouders thuis. Naast de voorbereidingen was hier ook de ontvangst met de familie tussendoor, vooraf aan de kerkdienst en het aansluitende feest. 

We werden heel gastvrij ontvangen. En Manon haar beide ouders hadden ook nog een kleine rol bij het aankleden en voorbereiden, voordat Wesley haar kwam ophalen.

Nadat Wesley het boeket had opgehaald, was Manon ook klaar met haar voorbereidingen, en was het tijd voor de ontmoeting. En het moment daar om elkaar te zien in de fantastisch mooie bruidsjurk en het stijlvolle trouwpak.

Waterloopbos

Voor de reportage zijn we naar het Waterloopbos gereden in de Noord-Oostpolder, een stukje natuurgebied tussen Marknesse en Kraggenburg. Een uniek stukje bos wat jaren gebruikt is al test laboratorium voor haven infrastructuur en andere waterwerken. Een bijzondere afwisseling tussen de natuur en de surrealiteit van industriële betonnen bouwwerken. Hoewel het winter was, hadden we niet heel winterse temperaturen. Maar vooral de gure wind maakt het wel fris. De laagstaande zon, in combinatie met de pasgevallen herfstbladeren, gaf toch wel een fijne goud warme sfeer en gloed. Dat is toch wel het mooie aan deze periode. De warme kleuren door het gouden licht doordat de zon zo laag staat. We hebben een beetje gewandeld door dit mooie bos en hebben her en der de gelegenheid genomen om samen mooie en intieme beelden te maken. Hun geluk, en liefde voor elkaar spreekt boekdelen en geeft echt warmte op deze iet wat koude dag in december. 

Na de reportage werd weer koers gezet richting het pittoreske Hasselt, voor de lunch met een warme kop soep. 

Ichtuskerk

Aansluitend was de trouwdienst met huwelijksinzegening in het sfeervolle kerkgebouw van de Ichtuskerk in Hasselt. Het was een heel bijzondere en persoonlijke kerkdienst. Manon werd door haar vader de kerk ingebracht, En las voorin nog een persoonlijke brief voor aan Wesley. De voorganger kende zij beide uit hun tijd in Afrika, en had het woord voorbereid. De muzikanten kwamen uit de gemeente van Manon. En zij zelf zong met hen een lied speciaal voor Wesley. Er was een moment waarop ze mooie liefdevolle trouwgeloften aan elkaar voorlazen. De ringen werden gebracht door een dochtertje van goede vrienden. Hun huwelijk werd bezegeld door een mooie intieme inzegening door de voorganger samen met hun ouders. En ook het avondmaal wat werd gevierd, werd uitgedeeld door ouders en familie. Ze had alles een extra persoonlijk en eigen karakter. 

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer
Huwelijk Ruben & Mary

Huwelijk Ruben & Mary

Voor het huwelijk van Ruben en Mary gaan we terug naar Kenya, waar ze elkaar een aantal jaar geleden hebben leren kennen. Daar sloeg de vonk over. En zijn ze ook volgens de Keniaanse traditie getrouwd. Inmiddels wonen ze in Nederland, maar een een echt trouwfeest met vrienden en familie was er nog niet van gekomen. Dus werd besloten om de bruiloftsfeest en het kerkelijk huwelijk in Nederland te plannen voor al hun vrienden en familie.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl