Kerkelijk huwelijk van Ruben & Mary

Persoonlijk en kleurrijk

Home > Huwelijk Ruben & Mary

Huwelijk van Ruben & Mary

Fotoreportage

Voor het huwelijk van Ruben en Mary gaan we terug naar Kenya, waar ze elkaar een aantal jaar geleden hebben leren kennen. Daar sloeg de vonk over. En zijn ze ook volgens de Keniaanse traditie getrouwd. Inmiddels wonen ze in Nederland, maar een een echt trouwfeest met vrienden en familie was er nog niet van gekomen. Dus werd besloten om de bruiloftsfeest en het kerkelijk huwelijk in Nederland te plannen voor al hun vrienden en familie. Zo’n feestelijke en liefdevolle dag is natuurlijk pas compleet wanneer er ook een mooie fotoreportage. Op de trouwdag namen we daarom dan ook even de tijd om samen wat mooie momenten te beleven en te fotograferen. Dit werd gedaan in het nabij gelegen stukje bos, welke naast hun feestlocatie tussen Voorthuizen en Nijkerk ligt. Een mooie natuurlijke omgeving waarin de prachtige kleuren van de bloemen en zijzelf nog meer spreken. Dit heeft heerlijk spontane, pure en ongedwongen foto’s opgeleverd.

Kerkelijk huwelijk 

Omdat Ruben en Mary het belangrijk vinden om God te betrekken bij hun huwelijk, hebben ze heel specifiek gekozen voor een kerkelijk huwelijk en God’s zegen te vragen over huwelijk. De dienst werd gehouden in Near East Ministry’s (NEM) net buiten Voorthuizen. Hierbij kwamen naast het geloof ook hun beide culturen en achtergrond ook heel duidelijk en nadrukkelijk aanbod. Een heel persoonlijke dienst dus. Waarin stil gestaan werd bij wie ze misten of er niet fysiek bij konden zijn. Werd Mary weggegeven door zowel haar vader als moeder, die meegereisd waren vanuit Kenya. Ze waren zichtbaar ontroerd.

Dochtertje

Ook hun dochtertje had een heel speciale rol bij de ceremonie. Ze mocht de ringen binnenbrengen. Kreeg ook een sieraad en persoonlijke belofte van Ruben. En werd vervolgens ook betrokken bij de inzegening. Ontroerend moment om getuigen van te zijn.

Gijs Lammerts van Bueren

De trouwdienst werd begeleid door voorganger Gijs Lammerts van Bueren. En de muzikale begeleiding was gelegenheidsformatie vanuit hun gemeente. Mooi om te zien dat naast haar ouders, er ook vrienden vanuit Kenya en andere plekken van de wereld de gelegenheid hadden aangegrepen om erbij aanwezig te zijn.

Na de inzegening werd de dienst swingend afgesloten met een lied en dans uit Kenya. Daarna was het tijd om het feest lekker buiten voort te zetten.  

Sfeer impressie trouwdag

Het was een heerlijke dag. Na de dienst was er op dezelfde locatie een feest met alle gasten. ’s Middags was er een felicitatie moment en werden buiten verschillende groepsfoto’s gemaakt met de familie en vrienden. Voor de kinderen was er genoeg te doen, die konden lekker op het terrein spelen. Er waren speeltuintjes en zelfs een clown die kon schminken en ballonvouwen. Ondertussen kletste de gasten onderling lekker bij. Heerlijk ontspannen.

Keniaanse tradities

Er werd later heerlijk gegeten, terwijl er ondertussen volgens Keniaans gebruik ook gespeecht en cadeau overhandigd werden. Aan het begin van de avond was er een overheerlijk ambachtelijk gemaakte “Red Velvet” bruidstaart, welke door een goeie vriendin was gemaakt. Ook hierbij vond volgens Keniaas gebruik en traditie een ceremonie bij plaats, waarbij er ook taarten werden overhandigd aan de ouders. Daarmee was de feestavond begonnen. Er werd nog lang en uitbundig gedanst en feest gevierd. Ruben en Mary, veel liefde en geluk samen!

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl