Stay home gezinsportretten

Voor tijdloze herinneringen samen

Moederdag gezinsreportage aan huis

Corona-maatregelen

Hoewel volledige quarantaine de meest van ons bespaard is gebleven, zijn het rare tijden zo door de Corona-maatregelen. We blijven meer dan ooit thuis. Op zondag 10 mei was het Moederdag, dat zag er even anders uit dan andere jaren. Bovendien was het ook nog eens de laatste echte dag van de periode waarin de basisschoolkinderen thuis zijn geweest. Een vreemde periode zitten we in, maar we gaan gelukkig de goeie kant op zo lijkt het.

Ook al voelen we ons soms wat beperkt in de “intelligente lockdown”, er kan nog veel op 1,5m. Helemaal veilig volgens de RIVM voorschriften kom ik foto’s maken in jullie tuin, of vanaf de stoep. Het vraagt wat creativiteit en aanpassingsvermogen van mij als fotograaf. Maar dan maak ik nu gewoon bij je thuis mooie gezinsportretten door het raam, in de deuropening, of in de tuin. De opbrengst van elke boeking van deze Moederdag-actie ging volledig naar het Rode Kruis. Om hulp te bieden waar dit nodig was op COVID-19 vlak.

Leuk om te zien dat veel collega’s door het land heen soort gelijke vorm van familieportretten nu aanbieden. De ene noemt het raamportret, de ander Stay @ home portret, Thuis reportage of tuin reportage. Uiteindelijk maakt de gebruikte term niet zoveel uit. Het resultaat is leuke foto’s van jezelf of je gezin in of rondom je huis.

Gezinsfotografie Vathorst - Moederdag actie Stay Home -10 mei 2020
Gezinsfotografie Vathorst - Moederdag actie Stay Home -10 mei 2020

Kinderen thuis

Het was wel een intensieve tijd voor de meeste, je kinderen thuis, het huishouden en vaak ook nog een baan ernaast. Daarom zijn jullie stuk voor stuk helden, de moeders en ook de vaders, die de afgelopen maanden hun kinderen thuis gehad hebben en in de spagaat ook nog hun andere bezigheden hadden. Dat vraagt om een mooi aandenken aan deze bijzondere, rare maar toch ook mooie tijd met je gezin.
Op Moederdag deed ik rondje door Vathorst om deze herinnering voor deze moeders en hun gezinnen vast te leggen op foto.

Stay Home portretten

Afgelopen zondag was het zover en heb ik 14 moeders blij gemaakt met prachtige “Stay home” portretten van hun kleurrijke gezinnen. En zij hebben op hun beurt het Rode Kruis gesteund. Mooie actie! 

Er zijn veel mooie en vrolijke foto’s gemaakt. Zelf werd ik er zo blij van toen ik ze achteraf allemaal weer terug zag. Helaas kan ik ze niet allemaal hier laten zien. Hier dus een kleine impressie.

Gezinsfotografie Vathorst - Moederdag actie Stay Home -10 mei 2020

Wil je ook een fotoshoot met jouw gezin thuis?

Wil je ook graag met jouw gezin op de foto? Bijvoorbeeld ook een fotoshoot thuis, in de tuin, met je kinderen samen? Of liever toch eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op, en informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Gerelateerde artikelen:

Zussen fotoshoot in Den Treek

Zussen fotoshoot in Den Treek

Wanneer je altijd al zussen bent , dan is het heel vanzelfsprekend dat ze er altijd zijn en voor elkaar klaar staan. Je bent naast zussen ook vriendinnen, en deelt lief en leed met elkaar. Zoveel leuke, mooie en hillarische herinneringen koester je samen. Zo ook bij deze 4 zussen. Hun band is heel hecht en sterk. Maar hoevaak gebeurt het nu werkelijk dat je samen leuk en spontaan op de foto staat. Deze vier meiden zagen dat wel zitten toen ze hoorde over mijn aanpak.

Lees meer
Gezinsreportage aan huis

Gezinsreportage aan huis

Echte, pure en ontspannen foto’s te, waarbij minder de nadruk ligt op het geposeerde. En meer het plezier en de connectie in het gezin centraal staat. Er liefde, waardering, herinneringen en toekomst dromen worden daarbij met elkaar gedeeld. Mijn aanpak met vragen en opdrachten geeft altijd losse en meer ongedwongen foto’s.

Lees meer
Gezinsfotoshoot Zeewolde

Gezinsfotoshoot Zeewolde

Ze hadden al laten weten niet van die stijf geposeerde foto’s te willen. Dat kwam mooi uit, want die vind ik zelf ook veel minder mooi en minder leuk om te maken. Het is een jong gezin, en dan is het helemaal belangrijk dat de kinderen in hun element zijn.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl