Gezinsreportage aan huis

Licht & kleurijk, spontaan en warm

Gezinsreportage aan huis

Of het nu winter, voorjaar, zomer, of herfst is. Elk seizoen heeft zijn charmes leent zich voor mooie gezinsfoto’s. Schoolvakanties zijn een ideaal moment waarop je dit kunt doen. Dit omdat de kinderen en ouders dan vaak beide overdag thuis zijn, en je minder afhankelijk bent van spaarse momenten samen. Dit gezin met twee tienerdochters hadden me al een tijdje geleden benaderd voor een fotoreportage van hun vier. Er werd een datum in de herfstvakantie geprikt. Ze wilde niet perse naar een buitenlocatie in de natuur, of ergens naar een ander gebouw. Gewoon thuis, in en en om het huis vonden ze prettig. Hun vertrouwde plek waar iedereen ontspannen is en zich thuis voelt. De tuin is mooi ruim met veel begroeiing en dus in die periode ook met mooie herfstkleuren. We kozen dus voor de afwisseling van hun gezellig, industrieel ingerichte huis, afgewisseld met de natuurlijk setting van hun tuin. We bofte deze herfst dag dubbel omdat ook de zon goed z’n best deed. 

Dit gezin woont in het prachtige en rustige Nijkerk, en vanuit Amersfoort ben ik daar zo. Ze hadden de wens om echte, pure en ontspannen foto’s te maken, waarbij minder de nadruk lag op het geposeerde. En meer het plezier en de connectie in het gezin centraal staat. Liefde, waardering, herinneringen en toekomst dromen worden daarbij met elkaar gedeeld. Mijn aanpak met vragen en opdrachten geeft altijd losse en meer ongedwongen foto’s. Los van deze vragen en opdrachtjes, hielp de interactie en humor onderling ook om veel plezier te maken en dat zie je terug in de beelden. Zo worden er mooie waardevolle momenten gecreëerd om later te blijven herinneren.

Bij een gezinsfotoshoot neem ik naast de foto’s van het hele gezin ook uitgebreid de tijd voor individuele portretten, de ouders samen, en de kinderen (zussen of broers) samen, en de ouder-kind portretten. Dat geeft altijd een mooi compleet beeld van het gezin, en van ieder karakter. En soms zijn de spontane onderonsjes tussen het wisselen van een pose of setting nog wel het leukst.

We hebben deze ochtend in oktober in elk geval erg veel lol gemaakt. Dat gevoel en deze emotie hoop ik ook vastgelegd te hebben in de foto’s van deze reportage.

Wil je ook een fotoshoot met jouw gezin?

Wil je ook graag met jouw gezin op de foto? Bijvoorbeeld ook een fotoshoot thuis, in de tuin, met jouw tieners samen? Of misschien wel ergens anders? Of liever toch eerst meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op, en informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Gerelateerde artikelen:

Stay home gezinsportretten Vathorst

Stay home gezinsportretten Vathorst

Afgelopen zondag was het zover en heb ik 14 moeders blij gemaakt met prachtige “Stay home” portretten van hun kleurrijke gezinnen. Er zijn in Vathorst heel mooie en vrolijke foto’s gemaakt. Werd er zo blij van toen ik ze achteraf allemaal weer terug zag. Hier dus een kleine impressie van de gezinsportretten aan huis.

Lees meer
Zussen fotoshoot in Den Treek

Zussen fotoshoot in Den Treek

Wanneer je altijd al zussen bent , dan is het heel vanzelfsprekend dat ze er altijd zijn en voor elkaar klaar staan. Je bent naast zussen ook vriendinnen, en deelt lief en leed met elkaar. Zoveel leuke, mooie en hillarische herinneringen koester je samen. Zo ook bij deze 4 zussen. Hun band is heel hecht en sterk. Maar hoevaak gebeurt het nu werkelijk dat je samen leuk en spontaan op de foto staat. Deze vier meiden zagen dat wel zitten toen ze hoorde over mijn aanpak.

Lees meer
Gezinsfotoshoot Zeewolde

Gezinsfotoshoot Zeewolde

Ze hadden al laten weten niet van die stijf geposeerde foto’s te willen. Dat kwam mooi uit, want die vind ik zelf ook veel minder mooi en minder leuk om te maken. Het is een jong gezin, en dan is het helemaal belangrijk dat de kinderen in hun element zijn.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl