Alex en Samantha trouwen in Metaal Kathedraal

Klassiek & Romantisch

Home > Trouwdag Alex & Samantha – Metaal Kathedraal

Trouwen in Metaal Kathedraal

Alex en Samantha ontmoette ik, ongeveer een jaar voor hun bruiloft, voor de eerste kennismaking in het Centraal Ketelhuis in Amersfoort. Een inspirerende plek waar ze vanuit Utrecht ook makkelijk met de trein naar toe konden komen. Qua stijl paste deze plek ook wel bij ze. Zij vertelde over hun liefde voor kunst, cultuur, steden. En over hun plannen om in de Metaal Kathedraal, bij de Meern te gaan trouwen. Een oud katholieke kerk die een andere bestemming heeft gekregen. Een prachtige en heel uniek en bijzondere plek, wat een cross-over is tussen de neogothische- en de industriële stijl. Dat komt met name doordat er tientallen jaren lang ook een (metaal)fabriek haar vestiging heeft gehad in dit kerkgebouw. De nieuwe eigenaren van het pand, die in 2011 er een nieuwe bestemming erop legde, wilde dit ook benadrukken.   Het is juist dat  snijvlak van kunst, ecologie en maatschappij wat Samantha en Alex zo aansprak, waardoor ze hiervoor gekozen hebben. Voor mij als fotograaf uiteraard ook een uniek en bijzonder plekje om te mogen vastleggen, een mooi decor voor een bruiloft. Vol enthousiasme en verwondering ging ik op de ochtend van de trouwdag richting Utrecht. Deze prachtige en liefdevolle dag begon voor mij met het vastleggen van de voorbereiding, de hairdressing, make-up en het fotograferen van de ringen en het boeket ging in alle rust.

De thema kleur was mintgroen, aangevuld met andere pasteltinten. Zowel Samantha als Alex kozen er voor om in het wit te trouwen. Waarmee ze hun eigenheid nog eens onderstrepen, en dat vond ik heel speciaal. De huwelijksceremonie was boven in de kathedraal, waar ze ’s middags ook wat bruidsreportage foto’s hebben gemaakt. De prachtig neogotische- en industriele sfeer kwam hierbij echt naar voren. 

Het aansnijden van de bruidstaart, het toosten en de groepsfoto’s werden beneden gemaakt in de oude fabriekshal. Zo werden alle onderdelen van de locatie optimaal benut.

De borrel en diner waren fijn buiten in de tuin tussen de beelden en kunstwerken. Volgens mij hebben Samantha en Alex de dag van hun leven gehad, en op en top de liefde voor elkaar geviert. De foto’s spreken voor zich. Wens ze veel liefde en geluk toe samen.

Gaan jullie ook trouwen?

Neem vrijblijvend contact met me op, als je geïnteresseerd bent geraakt in de mogelijkheden voor bruidsfotografie.

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl