In het huwelijksbootje met David & Laura

Zonnig en vrolijk

Home > In het huwelijksbootje met David & Laura

Bruiloft David & Laura Blonk

Voorbereidingen in Baarn

Laura is Londonse en ontmoet David een aantal jaar geleden wanneer ze in Nederland is, en op bezoek gaat bij zijn zus en een vriendin van Laura. David opende de deur, en de rest is geschiedenis. Laura heeft sindsdien haar leven in Nederland opgebouwd en London verruild voor Baarn, waar ze met David hun plekje hebben gevonden. Om hun liefde te bezegelen besluiten ze te trouwen en doen dit bij hun favoriete plek aan de rivier de Eem, restaurant Eemlust. Welke voor deze speciale dag wordt omgetoverd tot trouwlocatie. In hun huis verblijven met Laura de nacht ervoor haar beste vriendinnen. ’s Ochtends tijdens de voorbereidingen komen ook haar uit England overgekomen ouders even polshoogte nemen en bewonderen hoe prachtig hun dochter eruit ziet. Na de voorbereidingen thuis vertrekken we voor een kort ritje naar Eemlust, waar de ceremonie is en Laura dan David zal ontmoeten.

Van aan de Eem, op de  Eem

Voordat we het huwelijksbootje in konden stappen, startte de middag met de trouwceremonie op het overdekte terras van restaurant Eemlust. Eemlust is de favoriete plek van David en Laura. Ze komen hier erg graag om te eten, of om even wat te drinken. Het lag dus ook voor de hand dat dit de locatie moest gaan worden voor de trouwdag. Op het terras zaten bij aankomst al alle gasten klaar, hier ook bij veel Britse familie van Laura. Zij waren speciaal overgekomen om het feest mee te vieren. Voordat Laura door haar moeder werd binnen gebracht, werden voor haar uit rozenblaadjes gestrooid door nichtjes van beide. De Babs uit Baarn deed het heel leuk en persoonlijk, Je kunt de plezier en vrolijkheid ook terugzien in de foto’s. Aansluitend aan de ceremonie van het burgerlijkhuwelijk was er op dezelfde locatie ook een kerkelijke ceremonie en inzegening. Het persoonlijke karakter hierin was dat ze zelf de muziek hadden uitgekozen, de zus van David een lied zong, en Davids ouders een woord hadden voorbereid en ook de huwelijksinzegening deden. Dit was een erg speciaal en ook wel ontroerend gedeelte van deze prachtige dag. Aan het eind van de huwelijksceremonie werd ik als fotograaf in een motorbootje gezet om een groepsfoto van alle gasten te maken vanaf de rivier de Eem. Een super tof idee, was een erg bijzondere groepsfoto heeft opgeleverd. Aansluitend aan de ceremonie hadden David en Laura een verrassing voor de familie in petto. Er was een shantykoor geregeld die oud-Hollandse en schippersliederen zong. Het bijzondere was, dat de opa van David altijd bij dit shanty koor gezongen had. Dit ontroerde zijn familie dus zeker, en voegde echt een persoonlijke touch toe aan hun dag. Onder het genot van een toost werd er geproost en uiteraard luidkeels meegezongen. De gasten sloten deze feestelijke en zonovergoten middag af met een boottocht op partyschip “de Amer” voor een tocht over de Eem. Onderweg werd de taart aangesneden, werd er genoten van de zon, een drankje, de leuke gesprekken. De rederij serveerde ook een aantal heerlijke amuses. Na terugkomst van deze geslaagde boottocht was in Restaurant Eemlust de tafelschikking en het diner gereedgemaakt. De gasten gingen aan tafel…

Gerelateerde artikelen:

Trouwdag Lydia & Ruben

Trouwdag Lydia & Ruben

We starten de dag in Amersfoort bij de ouders van Lydia, waar zij en haar familie zich klaar maken voor deze feestelijke dag. Het was een zonovergoten nazomerdag in september, en ik ging in alle vroegte op pad naar het ouderlijkhuis in Amersfoort. Het grootste gedeelte van de dag brachten ze door met hun gasten in Heerde. Maar Ruben haalde zijn aanstaande die ochtend eerst op in Amersfoort. De plek waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet en veel herinneringen liggen.

Lees meer
Huwelijk van Manon & Wesley

Huwelijk van Manon & Wesley

Ook ’s winters wordt er getrouwd. Voor de trouwdag van Wesley en Manon reisde ik in december af naar Giethoorn en Hasselt. De dag begon in Giethoorn met Wesley en zijn familie, die ook waren over gekomen vanuit de Verenigde Staten. Regelmatig mag ik bruiloften vastleggen van koppels van verschillende nationaliteiten. Dit was dit jaar bijvoorbeeld het 5e gehete “gemengde huwelijk”. Prachtig om te zien dat liefde letterlijk geen grenzen kent.

Lees meer
“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

“Grow old with me” – huwelijk Paul & Rosa

Rosa en Paul wonen in Hilversum, daar hadden we bij hen thuis afgesproken om de voorbereidingen, de ontmoeting en het ophalen vast te leggen. Nadat de visagie en bruidskapsel van Rosa waren afgerond, was het tijd om de bruidsjurk aan te trekken en ons klaar te maken voor de “First Look”. De ontmoeting tussen Rosa en Paul in de achtertuin van hun huis in Hilversum.

Lees meer

Ook prachtige foto's?

Lid van Feel it!

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl