06 – 111 66 172 info@wijfotografie.nl

Moment Design

De momenten van nu, zijn de herinneringen van morgen

Home > Moment Design

Moment Design

Moment Design is een manier om de connectie tussen mensen op een pure en echte manier vast te leggen op foto. Gevoelens van liefde en plezier staan hierbij centraal. We creëren als het waren samen mooie momenten van herinnering. En jullie halen ook herinneringen op uit het verleden.

Ongemakkelijk?

Is op de foto gaan voor jou ongemakkelijk? Allereerst, je bent niet de enige die dat denkt, daarmee kan ik je geruststellen. Maar, dat hoeft echt niet! Zeker niet op de wijze waarop ik jullie fotografeer. Het achteraf hebben van kramp in je kaken, door het opzetten van een gemaakte en ongemakkelijke glimlach is voorbij. Met mijn ervaring als Moment Design fotograaf, weet ik jullie op je gemak te brengen en op een meer eigen en persoonlijk te fotograferen.

Verbinding

Binnen de Moment Design Methode draait het eigenlijk allemaal om verbinding, of connectie zoals we dat ook wel noemen. Dat is de verbinding met elkaar, maar ook de verbinding met jezelf, je gevoel je herinneringen, fantasieën en gedachten. Maar voor mij als fotograaf gaat het ook om verbinding, de verbinding met jullie uiteraard en ook met de gene die later de foto’s bekijken. Jullie foto’s mogen ben hen best iets van binnen raken en een gevoel oproepen.

Maar hoe gaat dat dan?

Klink goed hè? Je wilt vast weten hoe dat dan gaat? Dat begint eigenlijk al vanaf het eerste contact met jullie als klant. Vooraf stuur ik een vragenlijst waarmee een groot deel van de voorpret voor jullie al begint. Daardoor geeft het jullie ook de juiste mindset om de reportage mee in te gaan. Hierdoor helpen jullie antwoorden mij ook om jullie al wat te leren kennen van te voren. En bovendien kan ik met jullie input de reportage op een heel herkenbare en persoonlijke manier voorbereiden. Juist die herkenbaarheid geeft in de reportage een relaxte en vertrouwde sfeer. De reportage is opgebouwd in drie fases, we beginnen speels, losser en wordt veel plezier gemaakt. Gedurende de shoot is er de mogelijkheid om wat verdieping te krijgen, waarbij wat warmere en meer betekenisvolle momenten beleven en er soms ook ruimte is om je hart met elkaar te delen. Om dit te faciliteren werk ik tijdens de fotoreportage met bijvoorbeeld kleine spelletjes, vragen voor gespreksstof, opdrachtjes of andere kleine interacties. Welke uitnodigend en herkenbaar zijn, doordat ze aansluiten bij jullie persoonlijke antwoorden uit de vragenlijst. Dat maakt het ontspannen en ongedwongen.

Liefdevol en rustig

Moment Design

Loveshoot handen

Oorsprong Moment Design

Moment Design is een interactietechniek waarmee fotografen een ontspannen sfeer kunnen creëren om hun klanten open te stellen om dingen met elkaar te delen en plezier te hebben. Deze interacties worden invite (uitnodiging/verzoek) of ook wel prompt (ingeving/aanmoediging) genoemd. Deze methode is begin deze eeuw vanuit Canada overgewaaid onder de naam “Beloved” (geliefd/bemind). In eerste instantie was deze methode speciaal ontwikkeld voor het fotograferen van stellen en koppels en zo ook echt als geliefden in beeld te brengen. In de loop van de jaren werd dit door Jesh de Rox (de oprichter en initiatiefnemer) steeds verder doorontwikkeld. Wij kennen deze methode vandaag de dag in Nederland onder de naam Moment Design. En deze completere methode is daarmee niet alleen meer geschikt voor het fotograferen van geliefden. Daarom pas ik de Moment Design methode ook toe bij andere reportage waarbij de band en de verbinding tussen mensen zichtbaar mag worden. Dat is dus eigenlijk voor iedere reportage van toepassing. Je wordt daarbij als het ware stil gezet bij de momenten van nu, en meer bewust om die te koesteren. Want hoe klein deze momenten ook zijn, ze vormen de herinneringen voor later. Mooie waardevolle en tijdloze herinneringen dus.

Officieel gecertificeerd Moment Design fotograaf

Bij al mijn fotoreportages pas ik in meer of mindere mate de Moment Design methode toe. Daarmee is elke reportage ook echt een beleving, zowel voor jullie als klant als ook voor mij als fotograaf. Het verrijkt de beelden die ik van jullie maak, doordat ik zelf ook anders naar dingen kijk en anders op situaties reageer en anticipeer, dan dat ik dat voorheen deed. Dat zit inmiddels helemaal verweven in mijn aanpak. Nieuwsgierig geworden? Laat je gerust inspireren door wat voorbeelden uit reportages hieronder.

 

 

Moment Design certified

Loveshoot Deventer de Gasfabriek

De Gasfabriek in Deventer is oud industrieel erfgoed. Dit stel had de voorkeur uitgesproken voor een loveshoot op een dergelijke locatie.

Liefdesreportage Zuiderheide Laren

Liefdesreportage Zuiderheide, Laren. De Zuiderheide bij Laren, ligt in ’t Gooi ingesloten tussen Hilversum, Laren en knooppunt Eemnes. Deze heide is een speciale plek voor dit echtpaar. Ze komen hier als Hilversummers al hun hele leven. En hun verlovingsfoto, zo’n 60 jaar geleden, is daar ook gemaakt.

Loveshoot – Johan & Lynn – Soestduinen

We spraken af in Soestduinen. Dat was voor hun dichtbij, en de plek spreekt ze ook erg aan. Hoewel het januari was, hadden we niet echt winterse taferelen. Wel stond er een stevige wind die het guur en koud maakte. Johan en Lynn lieten zich er niet door tegenhouden. In tegendeel, ze gingen helemaal in het moment op. Hun liefde voor elkaar was hartverwarmend.

Wil je ook liefdevolle momenten vastleggen?

Gecertificeerd Moment Design fotograaf
Moment Design Certified Photographer

Over WIJ Fotografie

Licht en kleurrijk
Liefdevol en rustig
Ontspannen en ongedwongen
Romantisch en klassiek
Spontaan en niet geregisseerd
Legt jullie kostbare momenten vast
Vertelt jullie verhaal
Voor tijdloze herinneringen

WIJ Fotografie

KVK 65430352

Straat van Corsica 99
3825 VB Amersfoort - Vathorst

06 - 111 66 172
Stuur me een appje!

info@wijfotografie.nl